Güzellik Uzmanlığı Sertifikası (826 Saat)
2750 TL
Aşçı Yardımcılığı Eğitimi ile kursiyerlerin mutfakta hijyen, sanitasyon ve iş güvenliği kurallarını uygulama alışkanlığı kazanmaları, yeni ve farklı tekniklerle pişirme ile ilgili uygulamaları öğrenmeleri amaçlanmaktadır.
Mutfak, restoranın en önemli birimidir ve şef yardımcısı baş aşçıya yardım etmekten sorumludur; restoranlar, kantinler, gemiler, gıda üretim şirketleri vb. ortamlarda çalışabilirler. Başvurduğunuz aşçı yardımcısı işine kabul edilirseniz, şefe yardımcı olacak ve bir ölçüde onun sağ kolu olacaksınız. Yardımcı şefler, çalıştıkları işyerinin genel ilkelerine uygun olarak araç ve gereçlerin etkin kullanımından sorumludur. Aşçılık kariyeri olanlar, şef yardımcısı pozisyonlarına kolayca başvurabilirler.
Müşterilerine en iyi hizmeti sunmaya odaklanan işletmeler, aşçı yardımcısı işe alırken yemek tarifi bilgisinin yanı sıra temizlik ve titizliği de ön planda tutmaktadır. Kişisel bakım ve temizlik odaklı adaylar, hızlı öğrenme ve yeni tarifleri uygulama gibi özelliklere sahip firmalar tarafından tercih edilebilir. Aşçı yardımcısının ana sorumlulukları şefin ve diğer sahiplerin istediği gibi çalışmak, tüm mutfak çalışma alanının temiz ve düzenli olmasını sağlamak, eksik malzemeleri mutfağa getirmek ve mutfakta depolanan malzemelerden sorumlu olmaktır.
Aşçı yardımcısı iş ilanı kriterleri arasında yemeklerin temizlenmesi ve soyulması da yer alır. Aşçı yardımcısı olarak başlamak veya devam etmek isteyenler ileride baş aşçı olma fırsatına da sahip olabilirler. Yemek yapmak bir sanattır. Mutfak da bu sanatların icra edildiği bir atölye gibidir. Her başarılı restoran, başarılı bir şefin becerilerine sahiptir. Yemek yapmak bir beceri iken, mutfağın kurallarını öğrenmek için de eğitim gereklidir.
Okur – yazar olmak ve 13 yaşını tamamlamış olmak “Geleneksel Türk Mutfağı” eğitimine katılmak isteyen herkes Aşçı Yardımcılığı Eğitim Programına Katılabilir.
Aşçı Yardımcılığı Sertifika Programının Kazanımları
Mutfakta hijyen, sanitasyon ve iş güvenliği kurallarını uygulama alışkanlığı kazanmaları,
Yangın ve ilk yardım konularında beceri kazanmaları,
Mutfak malzemelerini uygun depolama becerisi kazanmaları,
Haftalık ve aylık menü planlaması ile maliyet hesaplarını yapmaları,
Yeni sunum teknikleri ile ilgili beceriler kazanmaları,
Gıda güvenliği yönetim sistemi ile ilgili esasları (İSO 2200) kavramaları,
Modern sosların hazırlanması ve/veya temel sosların yeni yöntemlerle yapılması ile ilgili uygulamalar yapmaları,
Balıkların hazırlanması, yeni ve/veya farklı tekniklerle pişirilmesi ile ilgili uygulamalar yapmaları,
Kırmızı etin kesimi, yeni ve/veya farklı tekniklerle pişirilmesi ile ilgili uygulamalar yapmaları,
Kümes hayvanlarının kesimi, yeni ve/veya farklı tekniklerle pişirilmesi ile ilgili uygulamalar yapmaları,
Sebze yemeklerinin hazırlanması, yeni ve/veya farklı tekniklerle pişirilmesi ile ilgili uygulamalar yapmaları amaçlanmaktadır.
Aşçı Yardımcılığı Sertifikası İstihdam Alanları